CİP BARAJ GÖLÜ (ELAZIĞ) KIYI BÖLGESİ ALGLERİ - KAZEZ, ZÜLFÜYE (Fırat Üniveristesi, 2012)
Bu çalışmada, Cip Baraj Gölü kıyı bölgei algleri incelendi. Genelde baraj gölü kıyı bölgesi algleri Bacillariophyta ve Chlorophyta üyelerinden meydana gelmiştir. Bununla birlikte, Cyanophyta ve Euglenophyta üyeleri kıyı bölgesinde az türlede olsa sürekli bulunmuşlardır. Bu divizyolara ait toplam 67 takson kaydedilmiştir. Navicula ve Nitzschia cinslerine ait taksonlar diğer cinslere ait taksonlardan daha fazla tür ile temsil edilmişlerdir.Anahtar Kelimeler: Alg, Littoral Bölge, Cip Baraj Gölü

In this study, the algae of littoral region in Cip Dam Lake were investigated. In general, littoral flora of the dam lake was composed mainly Bacillariophyta and Chlorophyta. However, Cyanophyta and Euglenophyta occurred always in low numbers on the littoral region. A total of 67 taxa belonging to the above mentioned algal division were recorded. Navicula and Nitzschia were the genera represented by more species then other algal genera.Key Words: Algae, Littoral Region, Cip Dam Lake
The algae of littoral region in cip dam lake (Elaziğ)
Keywords: Biyoloji