SATHİ KAPLAMALARDA BOZULMA NEDENLERİNİN ARAŞTIRILMASI - ÖNDAŞ, MURAT (Fırat Üniveristesi, 2004)
Yüksek Lisans Tezi SATHİ KAPLAMALARDA BOZULMA NEDENLERİNİN ARAŞTIRILMASI Murat ÖNDAŞ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 2004, Sayfa : 54 Bu çalışmada; bitümlü sathi kaplamada kullanılan malzemeler incelenerek, bitümlü sathi kaplamanın inşaası ve bitümlü sathi kaplamada meydana gelen bozulmalar anlatılmıştır. Deneysel çalışmada ise kaplamadaki bozulmalardan kusma olayı incelenmiştir. Yapılan deneyler sonucunda agrega gradasyonunun, basınç artışının, bitüm miktarının ve sıcaklık artışının kusma olayı üzerindeki etkileri ortaya çıkmıştır. Anahtar Kelimeler : Kusma, Gradasyon, Basınç, Bitüm, Sıcaklık VI
Investigatine the reason of failer surface treatments
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering