Bir olgu nedeniyle algodistrofi, sempatektomi, ağrılı rejional sendroma bir bakış - Kamanlı, Ayhan; Kaya, Arzu; Şahin, Sezai; Kavuncu, Vural; Ardıçoğlu, Özge (My University, 2001)
Algodistrofi vasküler sistemde, deride ve kas iskelet sisteminde çeşitli disfonksiyonlar ile karakterize, otonom sinir sisteminde bir disregülasyon sonucu gelişen önemli bir kronik ağrı sendromudur. Bu yaz ıda 28 yaşında refleks sempatik distrofi tanısıyla takip edilen sempatektomi geçirmiş bir bayan hasta sunularak algodistrofi başlığı altında bu grup hastalıklar son bilgiler ışığında gözden geçirilerek tartışılacaktır.
Keywords: Sempatektomi; Kadın; Erişkin; Kompleks bölgesel ağrı sendromları; Refleks sempatik distrofi