Zonguldak yerel basınında haber kategorilerinin analizi - Eşidir, Osman Vedüd; Bak, Gökhan (My University, 2020)
Bu çalışma ile, Zonguldak yerel basını, resmi ilan alan gazeteler bağlamında ele alınarak, somut verilerden yola çıkılmış, Zonguldak basınındaki haber içeriğinin çeşidi ve kategorisi tespit edilmeye çalışılmıştır. Ayrıca Zonguldak basını haber içerikleri kategoriler halinde incelenmiş ve istatistikî veriler ölçülmeye çalışılmıştır. Araştırmadan elde edilen verilerle; Zonguldak yerel basını içerik tipi ve içerik kategorisi açısından detaylı olarak analiz edilmiştir. Haber, video, köşe yazısı gibi içerik tipleri ile spor, yaşam, dünya, ekonomi, magazin, siyaset, eğitim, teknoloji, sağlık gibi içerik kategorileri tek tek incelenerek düzenli bir veri kaynağı oluşturulmuştur. Çalışma, Zonguldak ilinde faaliyet gösteren 5 ayrı gazetenin haberlerinden elde edilen verilerle hazırlanmıştır
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Yerel basın; Yerel haber; Zonguldak basını