SÜREKLİ TABLALI KİRİŞSİZ DÖŞEMELERİN ANALİZİ - KARATAŞ, MEHMET (Fırat Üniveristesi, 1996)
Yüksek Lisans Tezi SÜREKLİ TABLALI KİRİŞSİZ DÖŞEMELERİN ANALİZİ Mehmet KARATAŞ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 1996, Sayfa: 53 Kirişsiz döşemelerin her bölgede yapılabileceği yeni türlerinin geliştirilmesinin amaçlandığı bu çalışmada, yatay deprem kuvvetlerini düzgün bir şekilde düşey taşıyıcı elemanlara iletmek için kolon şeriti bir miktar kalın yapılmış ve depreme karşı emniyetli birleşimler teşkil edilmiştir. Analiz, sabit düşey taşıyıcı elemanlar ve değişken kalınlıklı kolon şeridi-açıklık şeridinin mevcut olduğu örnekler üzerinde yapılmıştır. Analiz yapılırken Eşdeğer Çerçeve Metodu kullanılmıştır. Bulunan değerler birbirleriyle ve aynı düşey taşıyıcı elemanlara sahip kirişli döşeme ile karşılaştırılmıştır. Sonuç olarak; düz bir tavan elde edilmesi, düşük kalıp maliyeti ve bölme duvarların istenildiği zaman yerinin değiştirilmesi veya kaldırılması gibi avantajlara sahip olan kirişsiz döşemelerin, uygun yerleştirilmiş perdeler ve sürekli tabla teşkil edilerek her bölgede uygulanabileceği ortaya çıkmıştır. ANAHTAR KELİMELER: Kirişsiz döşeme, eşdeğer çerçeve, zımbalama, kolon şeridi

II SUMMARY Masters Thesis ANALYSIS OF FLAT SLABS WITH CONTINUOUS PANELS Mehmet KARATAŞ Fırat University Graduate School Natural and Applied Science Department of Civil Engineering 1996, Page: 53 In this study, it is intended to develop new types of flat slabs so that they can be consructed in every region. Column strips were thickened to resist earthquake forces. Slabs having vertical supporting elements and column strips with variable thickness were analysed by Equivalent Frame Method. Obtained results were compared with each other and beam-slabs having the same vertical supporting elements. As a conclusion, flat slabs with their many advantages, suitable consructed shear walls and providing continuous panels were seen to be applicable in every region. KEYWORDS: Flat slab, equivalent frame, punching shear, column strip
Analaysis of flat slabs with continuous panels
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering