Çok amaçlı bulanık optimizasyon tekniği ile düzlem kafes sistemlerin boyutlandırılması - Kelesoglu, Omer; Ülker, Mehmet (My University, 2003)
Bu çalışmada, bulanık kümeler kullanılarak, düzlem kafes sistemlerin optimizasyonu yapılmıştır. Bunun için $\\lambda$ formülasyonu uygulanmıştır. Kafes sistemin analizinde, matris-deplasman yöntemi kullanılmıştır. Bulanık optimizasyon tekniğinin algoritması Ms-Excel'in makroları kullanılarak oluşturulmuştur. Geliştirilen algoritmanın uygulanabilirliği, çözülen sayısal örneklerle gösterilmiştir. Elde edilen optimum boyutlandırma sonuçları, daha önceki yapılan çalışmalardaki sonuçlar ile karşılaştınlmıştır.
Keywords: Mimarlık; Matematik; İnşaat Mühendisliği