BAZI POLİMERLERİN ELEKTRİKSEL İLETKENLİK ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ - ÖZMEN, DENİZHAN (Fırat Üniveristesi, 1999)
Yüksek Lisans Tezi BAZI POLİMERLERİN ELEKTRİKSEL İLETKENLİK ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ Denizhan ÖZMEN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Anabilim Dalı 1999, Sayfa:41 Polimerler, sanayide genellikle yalıtkan olarak kullanılmalarına rağmen günümüzde polimerlerin iletkenlik özellikleri önem kazanmaktadır. Bu çalışmada, farklı yüzdelerle hazırlanmış olan DMMA-MMA [(2-fenil-l,3- dioksalan-4-il) metilmetakrilat-metilmetakrilat] ve DMMA-GMA [(2-fenil-l,3- dioksalan-4-il) metilmetakrilat-glisidilmetakrilat] kopolimerlerinin elektriksel özellikleri incelendi. İletkenlik ölçümlerinde iki prob metodu kullanılarak, iletkenliğin frekansa ve sıcaklığa karşı değişimleri incelendi. İncelenen kopolimerler, oda sıcaklığında ve yüksek sıcaklıklarda d.c gerilime karşı yalıtkan, a.c gerilime karşı iletken özellik gösterdiği bulundu. A.c. iletkenlik ölçümleri sonucunda kopolimerlerin dielektrik özelliğe sahip oldukları görüldü. Anahtar kelimeler: Kopolimer, Elektriksel iletkenlik, Monomer

SUMMARY Master Thesis INVESTIGATION OF ELECTRICAL CONDUCTIVITY PROPERTIES OF SOME POLYMERS Denizhan ÖZMEN Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Physics 1999, Page:41 Polymers have been an area of extensive research in the recent years. In this study, the electrical properties of DMMA-MMA[(2-fenil-l,3-dioksalan-4- il) metilmetacrilat-metilmetacrilat] and DMMA-GMA [(2-fenil-l,3-dioksalan-4-il) metilmetacrilat-glisidilmetacrilat] were investigated. These copolymers were prepared with different percentages. The electrical conductivity measurements depending on frequency and temperature were measured by using two prob method. It was found that these copolymers possess the insulating properties versus d.c. voltage, but in the results of a.c. measurements, these copolymers have dielectric properties. Key words: Copolymer, Electrical conductivity, Monomer
Investigation of electrical conductivity properties of some polymers
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Fizik ve Fizik Mühendisliği; Physics and Physics Engineering