Uzay çatı sistemlerinin ANSYS paket programı kullanılarak statik analizi - Solmaz, M. Yavuz; Turgut, Aydın Turgut (My University, 2006)
Bu çalışmada uzay çatı sistemlerinin ANSYS paket programı kullanılarak sonlu elemanlar metodu ile statik analizi gerçekleştirilmiştir. Örnek uygulama olarak Dalaman Hava Limanı Girişi’ne ait uzay çatı sistemi göz önüne alınmıştır. Statik analiz sonunda her bir elemana etkiyen kuvvetler tespit edilmiş ve elastik davranış kabulü yapılarak yapının bu yükleri emniyetli bir şekilde taşıyabilmesi için her bir elemanın emniyet gerilmelerinin altında kalacak şekilde gerekli eleman boyutları belirlenmiştir.
Keywords: Mimarlık; İnşaat Mühendisliği; İnşaat ve Yapı Teknolojisi