Styropor Katkısının Betonarme Demirlerinin Korozyonu Üzerine Etkisi - Keleştemur, Oğuzhan; Yıldız, Servet (My University, 2005)
Bu çalışmada; beton karışımına, agrega ile hacimce %5, %10 ve %15 oranlarında yer değiştirecek şekilde styropor ilave edilerek elde edilen betonlardaki, donatı korozyonu araştırılmıştır. Deneyler, korozif bir ortam oluşturmak amacıyla beton numunelerin karışım suyuna, deniz suyu ortamını sağlayabilmek için % 3 oranında NaCl ilave edilerek yapılmıştır. Korozyon hızı deneyleri, klorür katılmış ve katılmamış beton numuneleri arasındaki galvanik akım ölçülerek gerçekleştirilmiştir. Beton numuneler içerisindeki elektrot potansiyellerinin zamana karşı değişimi 90 gün süresince her gün Cu/CuSO4 referans elektrotu ile ölçülmüştür. Sonuç olarak, styropor oranındaki artışa bağlı olarak, beton numunelerinin basınç dayanımlarında azalma, betonarme demirlerinin korozyon hızlarında ise artış meydana geldiği görülmüştür.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Korozyon; Styropor; Çelik; Betonarme