FIRAT ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ ÖĞRENCİLERİNİN YARATICILIK DÜZEYLERİ - Aksüt, Serkan; Uzun, Hasan (Fırat University, 2022)
Sanayi devrimi ile bilginin/teknolojinin üretim ve tüketim ömrü kısalmıştır. Dolaysıyla bu süreci doğru şekillendirebilen toplumlar, ekonomide ve sosyal hayatta belirleyici aktörler olmuşlardır. Bu nedenle teknoloji üretimini besleyen veya teknolojinin beslendiği “yaratıcılık” sosyo-ekonomik yapının mihenk taşı haline gelmiştir. Yaratıcılığın temellerinin çok küçük yaşlarda atıldığı düşünüldüğünde okul öncesi öğretmenlerinin önemi de anlaşılmaktadır. Bu doğrultuda çalışmada okul öncesi öğretmen aday adaylarının kendi verileri ışığında ne kadar yaratıcı oldukları ve yaratıcılıkta diğer faktörlerin ne kadar etkili oldukları ortaya konulması amaçlanmıştır.