ADVERSE ACTION ASSESSMENT OF IMMUNE CHECKPOINT INHIBITOR TREATMENT IN PD1 EXPRESSED NON SMALL CELL LUNG CANCER PATIENTS - MIKAEEL, BARRAN YOUSIF (Fırat Üniveristesi, 2022)
Özellikle CBC testinin WBC'si, RFT testinin üresi ve PD1 testinde immünoterapi ve kemoterapi ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark vardır. Akciğer tümörü, vakaların kabaca yüzde sekseni için küçük hücreli olmayan akciğer tümörü muhasebesi ve kötü bir prognoza sahip olmasıyla birlikte, küresel ölümlere bağlı tümörlerin önde gelen nedenidir. PD-1 ve sitotoksik T lenfosit ile ilgili protein dört, bağışıklık tepkisini inhibe eden tipik ortak inhibitör moleküllerin iki örneğidir. Kanser hücreleri, T hücre moleküllerine bağlanan ve T hücre fonksiyonunu inhibe eden immünosupresif yüzey ligandı PD-L1'i aşırı ifade eder. İmmün kontrol noktası inhibitörleri, son yıllarda kanser immünoterapisinde daha popüler hale gelmiştir. Katsayının belirlenmesi, HBA1C varyasyonunun %14'ünün doza göre belirlendiğini ve kalan varyasyonun HBA1C'yi etkileyen diğer faktörlere döndüğünü yansıtır. Doz için regresyon katsayısı 0.158'dir, yani doz için bir birim artış, tutma veya mevcut döngü yoluyla glikozu 0.158 yükseltecektir. Katsayının belirlenmesi, glikoz varyasyonunun %39'unun hem döngü hem de doz tarafından belirlendiğini ve kalan varyasyonun glikoza dokunan diğer faktörlere döndüğünü gösterir. Doz için regresyon katsayısı 0,008'dir, yani doz için bir birim artış HBA1C'yi 0,008 arttıracaktır. T3, T4 ve TSH gibi Tiroid fonksiyon testlerinin immünoterapi ve kemoterapi ortalamalarında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur. Bağışıklık kontrol noktası inhibitörlerini değerlendirmek için kullanılan ilaçlara ve antikorlara dayalı olarak kategorilere ayrılan alt grup analizinin sonuçları, Elektrolitte, Na, K ve Cl için immünoterapi ve kemoterapi ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark olmadığını göstermektedir. Son olarak, glukoz, HBA1C, ACE ve insülin gibi diğer testler, ortalama immünoterapi ile glukoz için Kemoterapi, HBA1C, ACE ve insülin serum arasında istatistiksel fark yoktur. Elde ettiğimiz sonuçlar, PD-1 proteinlerinin baskılanmasının akciğer kanserli hücrelerin yok edilmesinde önemli bir basamak olduğunu düşündürmektedir.

There is a statistically significant between Chemotherapy mean and Immunotherapy mean especially in WBC of CBC test, urea of RFT test, and PD1 test. Lung tumor is the leading cause of tumors in global deaths, with non-small cell lung tumor accounting for roughly eighty percent of cases and having a poor prognosis. PD-1 and cytotoxic T lymphocyte-related protein four are two examples of typical co-inhibitory molecules that inhibit the immune response. Cancer cells overexpress the immunosuppressive surface ligand PD-L1, which binds to T cell molecules and inhibits T cell function. Immune checkpoint inhibitors have become more popular in cancer immunotherapy in recent years. The determination of the coefficient reflects that 14% of the HBA1C variation was determined by dose, with the remaining variation reverting to other factors influencing HBA1C. The regression coefficient for dose is 0.158, meaning one unit increase for dose will raise glucose by 0.158 via retention or current cycle. Determining the coefficient reproduces that 39% of glucose variation is determined by both cycle and dose, with the remaining variation back to other factors touching glucose. The regression coefficient for dose is 0.008, meaning one unit increase for dose will increase HBA1C by 0.008. There is no statistically significant difference in the mean of immunotherapy and chemotherapy of Thyroid function tests such as T3, T4 and TSH. Results of subgroup analysis categorized based on drugs and antibodies used to evaluate immune checkpoint inhibitors, There is no statistically significant difference between the mean of immunotherapy and chemotherapy for the electrolyte, Na, K and Cl. Finally, other tests such as glucose, HBA1C, ACE and insulin, mean immunotherapy and Chemotherapy for glucose, HBA1C, ACE and insulin serum were not statistically different. Our results suggest that suppression of PD-1 proteins is an important step in the destruction of lung cancer cells.
PD1 eksprese edilmiş KHDAK hastalarında bağışıklık kontrol noktası inhibitör tedavisinin olumsuz etki değerlendirmesi
Keywords: Biyoloji; Biyoteknoloji; Genetik