AYNI DAĞILIMLI OLMAYAN KESİLMİŞ TESADÜFİ DEĞİŞKENLERİN SIRALI İSTATİSTİKLERİNİN DAĞILIMLARI - GÖKDERE, GÖKHAN (Fırat Üniveristesi, 2010)
Bu tez, üç bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde, bazı temel tanım ve teoremler verilmiştir.İkinci bölüm, iki kısımdan oluşmaktadır. Birinci kısımda, bağımsız ve aynı dağılımlı kesilmiş sürekli tesadüfi değişkenlerin sıralı istatistiklerinin bileşik dağılımları incelenmiştir. Bu bölümün son kısmında, bağımsız fakat aynı dağılımlı olmayan kesilmiş sürekli tesadüfi değişkenlerin sıralı istatistiklerinin bileşik dağılımları elde edilmiştir.Son bölümde, bağımsız fakat aynı dağılımlı olmayan kesilmiş sürekli tesadüfi değişkenlerin sıralı istatistiklerinin dağılım ve olasılık yoğunluk fonksiyonları ile ilgili bazı sonuçlar verilmiştir.

This thesis consists of three chapters.In the first chapter, the fundamental definitions and theorems are given.The second chapter consists of two sections. In the first section, the joint distributions of order statistics of independent and identically distributed truncated continuous random variables are examined. In the last section of this chapter, the distributions of order statistics of independent but not necessarily identically distributed truncated continuous random variables are obtained.In the last chapter, the some results related to the distribution and probability density functions of order statistics of independent but not necessarily identically distributed truncated continuous random variables are given.
Distributions of order statistics of nonidentically distributed truncated random variables
Keywords: Matematik