Doğrusal olmayan elektronik devrelerin bond graf ile modellenmesi - Türk, Mustafa; Gülten, Arif (My University, 2002)
Bu çalışmada, önce bond graf modelini kullanan ve dinamik sistemlerin simülasyonu için geliştirilen itOMAS paket programı ile literatürde Chua devresi olarak adlandırılan ve oldukça zengin kaotik davranışlar sergileyen elektronik osilatörün simülasyonu yapılmıştır. Simülasyonda, doğrusal olmayan direncin karakteristiği parça-parça doğrusallaştırılarak ideal anahtarlar içeren eşdeğer devre modeli kullanılmıştır. Daha sonra Chua devresi deneysel olarak gerçekleştirilerek gerekli sonuçlar alınmıştır. Son olarak simülasyon sonuçları ile deneysel sonuçların bir karşılaştırılması yapılmıştır.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik; Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; Fizik; Uygulamalı; Bilgisayar Bilimleri; Teori ve Metotlar