Elazığ, Baskil merkez ilçe-Altınkürek Köyü (Keban) arasındaki yüksek sahanın florası - Kurşat, Murat; Civelek, Şemsettin; Türkoğlu, İsmail (My University, 2005)
Bu çalışma, Elazığ, Baskil Merkez İlçe-Altınkürek Köyü (Keban) Arasındaki Yüksek Sahanın Florasını tespit etmek amacı ile yapılmıştır. Araştırma alanı Elazığ il sınırları içerisinde yer alıp, 110 km2'lik yüzölçümüne sahiptir. Araştırma alanından toplanan 3223 bitki örneğinin değerlendirilmesi yapılmış 71 familyaya ait 341 cins ve 801 takson tespit edilmiştir. Bunlardan 104 (%13) takson Türkiye için endemiktir. İçerdiği takson sayısı bakımından araştırma alanında bulunan başlıca büyük familyalar: Asteraceae (110), Fabaceae (90), Lamiaceae (67), Brassicaceae (54), Poaceae (53), Caryophyllaceae (45), Boraginaceae (31), Apiaceae (29), Liliaceae (29), Rosaceae (27), cinsleri ise ; Astragalus (25), Salvia (14), Silene (14), Centaurea (13), Trigonella (12), Euphorbia (11), Alyssum (10), Veronica (10), Vicia (10), Allium (9) şeklindedir. Fitocoğrafik elementlerin dağılımı Îran-Turan elementleri 306 (%38.25), Akdeniz elementleri 36 (%4.5), Avrupa-Sibirya elementleri 28 (%3.5) dır.
Keywords: Doğu Anadolu Bölgesi; taksonomi; endemizm oranı; fitocoğrafya; Elazığ; flora; B7 karesi