Şartname sınırlarındaki agrega granülometrisinin asfalt betonunun fiziksel özelliklerine ve optium bitüm oranına etkisi - Yıldırım, Bekir; Şiş, Ali (My University, 2001)
Bu çalışmada, şartname sınırları arasındaki agrega granülometrisinin asfalt betonunun fiziksel özelliklerine ve optimum bitüm oranına etkisi araştırılmıştır. Elazığ Belediyesi Asfalt Tesislerinden temin edilen agrega, binder tabakası tip H'ye göre alt limitten üst limite kadar üç değişik gradasyon, değişik bitüm oranlarıyla karıştırılarak, marshall biriketleri hazırlanmış ve marshall stabilitesi deneyine tabi tutularak numunelerin optimum bitüm oranı ve diğer fiziksel özellikleri incelenmiştir. Sonuçta Elazığ Belediyesi'nin kullandığı, binder tabakası tip II'ye göre alt ve üst limit değerlerinin ortasında bulunan agrega ile yapılan bitümlü karışımın, şartnamelere uygun olduğu belirlenmiştir.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; İnşaat ve Yapı Teknolojisi