1692-1698 Yılları Arasındaki Dönemde Anavarza ve Çevresinin İskan Edilmesi Hususunda Yapılan Çalışmalar - Tatar, Özcan (My University, 2007)
Osmanlı Devleti’nde, 1691 yılından itibaren uygulanmaya çalısılan iskan çalısmalarında, Çukurova’da bulunan Anavarza bölgesi ve çevresinin iskanı için yapılan faaliyetler sırasında, bölgenin iskanında birçok problemle karsılasılmıstır. Biz bu çalısmamızda, 1692-1698 yılları arasında Anavarza ve çevresinin iskan edilmesi için gösterilen çabaları ve bunların ne sekilde sonuçsuz kaldıgı hususunda, arsiv belgelerine dayalı olarak bazı tespitlerde bulunmaya çalıstık.
Keywords: Tarih