TÜRKİYE’DE GAZETECİLİĞİN DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ: ENSONHABER, HÜRRİYET VE MEDYASCOPE HABER SİTELERİ ÖRNEKLERİ - Şen, A. Fulya; Yılar, Ömer Enes (My University, 2020)
Bu çalışmada; Türkiye’deki dijital gazetecilik pratiği Ensonhaber, Hürriyet ve Medyascope habersiteleri üzerinden incelenmiş ve dijital haber ortamlarının temel nitelikleri belirlenmeye çalışılmıştır. Buçalışmanın amacı, Türkiye’nin hem dijital doğumlu hem de basılı gazete versiyonu da bulunan habersitelerinin içerik yapısını inceleyerek dijital gazetecilik pratiklerini karşılaştırmaktır. Bu kapsamda, dijitaldoğumlu olan Ensonhaber ve Medyascope ile birlikte basılı bir gazete olan Hürriyet’in dijital ortamıincelenmiştir. Haber sitelerinin sıralama/erişim/trafik verileri Alexa.com üzerinden; sosyal medya hesaplarıve haber kategorileri ise içerik analizi yöntemi kullanılarak analiz edilmiştir.
Keywords: İletişim