KÜRESELLEŞME SÜRECİNDE KİMLİKLER - AKKAŞ, İBRAHİM (Fırat Üniveristesi, 2008)
Küreselleşme, son yıllarda sıklıkla kullanılan kavramlardan biridir. Kitleiletişim araçlarının gelişmesiyle önemli bir ivme kazanan küreselleşme,günümüzde ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel boyut kazanarak az veya çok tümdünya ülkelerini etkilemeye başlamıştır.Kimlik sosyal bazda kişinin sahip olduğu kültüre bağlı olarak bir var oluşve ifade biçimin en yalın halidir.Kimlik kavramının bireysel olan içeriğinin yanısıra toplumsal özellik kazanarak millî ölçekte kullanımı birey ve toplumetkileşimini sosyo-kültürel yönde etkilemekte ve yönlendirmektedir.Anahtar Kelimeler: Küreselleşme, Kimlik

Globalization is a concept used often in recent years. Nowadays, the conceptof globalization which has gained on important acceleration with the developmentof mass communication devices has begun to influence more or less the wholeworld in respect of the economic, political, social and cultural.Identity is the simplest way of an expression and meaning in the social baseof a person regarding culture.The concept of identity having a personal meaningcould also gain a social feature and by the adaptation of its usage in national andsocial scale could also shape, affect and form the relation and integration betweenone single person and the society.Key Words: Globalization, Identity
Globalization continuum identitys
Keywords: Sosyoloji