Sivrice (Elazığ) çevresindeki bitkiler üzerinde gelişen küllenme fungus türleri - Kırbağ, Sevda; Kurşat, Murat (My University, 2011)
Bu çalışmada; Sivrice (Elazığ) çevresindeki bitkiler üzerinde külleme hastalığına neden olan mantar türleri belirlenmiştir. Arazi çalışmaları, vejetasyon dönemlerinde periyodik olarak yapılmış ve konukçu bitki örnekleri toplanmıştır. Sonuç olarak; çalışma alanında 8 genus içerisinde yer alan 29 külleme türü tespit edilmiştir.
Keywords: Mantar; bitki hastalıkları; küfler; Elazığ; konukçu bitkiler; mikrofungi; mildiyö