3-BOYUTLU VE 4-BOYUTLU UZAYLARDA BAĞLANTILI EĞRİLER - KAYATAŞ, EMRAH (Fırat Üniveristesi, 2021)
Bu çalışmada G3 3-boyutlu Galilean uzayında Frenet vektör alanlarının inteğral eğrileri kullanılarak verilen bir Frenet eğrisinin asli yön eğrisi ve binormal yön eğrilikleri incelendi. Bunun yanı sıra, Frenet eğrisinin birim Darboux vektör alanı kullanılarak G3'de Frenet eğrilerinin W-rektifiyen eğri ve W-yön eğrisi tanımlandı ve her bir bağlantılı eğrilikleri arasındaki ilişkilerle birlikte bazı karakterizasyonlar verildi. Ayrıca G3 Galilean uzayında AW(k)-tipinden eğrilerle ilgili karekterizasyonlar verildi.

In this study, by using integral curves of the Frenet vector fields 3-dimensional Galilean space G3, principal direction curve and binormal direction curve of a given Frenet curve are examined. Besides, by using the unit Darboux vector field w of the Frenet curve, W-direction curve and w-rectifying curve are defined and some characterizations are given together with the relationships between the curvatures of each associated curve. In addition, characterizations related to AW(k)-type curves are given in Galilean space G3.
Associated curves in 3-dimensional
Keywords: Matematik