On a comparison between decomposition method and one-step methods for nonlinear initial-value problems - Kaya, Doğan; Bulut, Hasan (My University, 2000)
Bu makalede Adomian'nın ayrıştırma metodu kullanılarak linear veya linear olmayan başlangıç-değer problemlerin bazı örneklerinin uygun gerçek çözüm ve güvenilir sayısal yaklaşık çözümleri incelendi. Bu metot ile çözüm, terimleri kolayca hesaplanabilen bir serisi formunda hesaplanır. Sayısal sonuçlar bu tip denklemler için metodun çok effektif olduğu gösterildi. Bazı bilinen teknikler ile bu metodoloji karşılaştırılarak bu yeni yaklaşımın kısmen kolay ve yüksek derecede hassas olduğu gösterildi.
Keywords: Matematik; Bilgisayar Bilimleri; Teori ve Metotlar