Mesleki ve Teknik Eğitimde Meslek Standartları ve Avrupa Birliği'ne Uyum Sürecindeki Yeri ve Önemi (Motor Yenileştirmeci Meslek Alanı Örneği) - Tuncer, Murat (My University, 2006)
Bu araştırmanın genel amacı, Türkiye'de meslek standartları konusunda yapılan çalışmaları belirlemek ve yapılan çalışmaları AB'ne uyum açısından değerlendirmektir. Araştırmanın evrenini İŞKUR'un hazırlamış olduğu meslek standartları ve gelişmişlik düzeyine göre seçilen illerdeki KÖY (Kalkınmada Öncelikli Yöre), NY (Normal Yöre), GY (Gelişmiş Yöre) mesleki teknik ortaöğretim kurumları motor bölümü son sınıf öğrencileri, öğretmen, ve işletmelerdeki usta öğreticiler oluşturmaktadır. Buna göre Küme örnekleme yöntemi uygulanmış ve her gelişmişlik düzeyi bir küme olmak üzere üç küme belirlenmiştir. Böylece araştırmanın örneklemi 14 KÖY, 13 NY ve 6 GY ilinden 521 öğretmen, 540 öğrenci ve 142 usta öğreticinin katılımı ile oluşturulmuştur.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Endüstri Mühendisliği