An a-stable extended rectangular rule for the integration of ordinary differential equations - Bulut, Hasan; Bildik, Necdet; İnç, Mustafa (My University, 1998)
Birinci mertebeden diferensiyel denklemlerin sayısal çözümü için tek-adım sonlu fark formülünün bir sınıfı gözönüne alındı. Bu metodların doğruluk ve kararlılık özellikleri incelendi.(I-10),(I-11) formüllerinde katsayıların uygun seçilmesiyle metodun A-kararlı ve ikinci mertebeden yakınsak olduğu gösterildi.
Keywords: Matematik; Bilgisayar Bilimleri; Teori ve Metotlar