Otolojide Lazer Kullanımı - Susaman, Nihat; Karlıdag, Turgut (My University, 2019)
Kulak Burun Boğaz (KBB) alanında son 30 yılda lazer kullanımında önemli ilerlemeler olmuştur. Lazerler, günümüzde yaygın olarak kullanılmakta ve KBB alanında birçok durumda primer tedavi veya standart tedavi haline gelmiştir. Otolojide lazer uygulamaları sınırlı olmasına karşın etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Otoloji alanında lazerler timpanotomi ve kulak zarına ventilasyon tüpü uygulamasında, kulak zarındaki adezyonlarda, kemikçik zinciri mobilizasyonu ve remodelinginde, kolesteatoma matriksinin uzaklaştırılmasında, vasküler tümörlerin tedavisinde ve otoskleroz tedavisinde kullanılmaktadır. Lazer teknolojisinin etkili ve güvenilir profili sayesinde lazerler, otolojide çok amaçlı ve çok yönlü bir enstrüman haline gelmiştir.
Keywords: Kulak; Burun; Boğaz; Göz Hastalıkları; Odyoloji ve Konuşma-Dil Patolojisi