TİYAZOL YAN ZİNCİRLİ POLİMETAKRİLATLAR - SARMAN, SERPİL (Fırat Üniveristesi, 2001)
YÜKSEK LİSANS TEZİ TİYAZOL YAN ZİNCİRLİ POLİMETAKRİLATLAR Serpil SARMAN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı 2001, Sayfa: 61 2-(2-hidroksibenziliden hidrazino-4-metil metakrilat tiyazol monomeri; dik lor aseton, sodyum metakrilat, 2-hidroksi benziliden tiyosemikarbazondan iki basamakta elde edildi. Monomer daha sonra N,N-dimetil formamit çözücüsü ve a-a'-azobisizobütironitril başlatıcısı kullanılarak 60°C'de 48 saat süreyle polimerleştirildi. Ayrıca polimerin nikel kompleksi de sentezlendi. Monomer, homopolimer ve nikel kompleksinin karakterizasyonunda Infrared, lH ve 13C-NMR teknikleri kullanıldı. Termal kararlılık TGA ile camsı geçiş sıcaklığı DSC ile belirlendi. Homopolimerin termal degradasyonu çalışıldı. Degradasyonun uçucu ürünleri GC-MS ile belirlendi. Kısmen degrade olmuş artığın optik ve yarı iletkenlik özellikleri incelendi. Ayrıca polimerin ve nikel komplekslerinin optik ve elektrik özellikleri araştırıldı ve UV'leri incelendi. Anahtar Kelimeler : Metakrilat, Schiff Bazı, Tiyazol, 3-Kloro-2-Keto Propil Metakrilat, Diklor Aseton.
Polymethacrylates containing tiazole side chain
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry