Rastlantısal olarak tanı konulmuş karaciğer ve sağ iliak kas kist hidatiği - Girgin, Mustafa; Kanat, Burhan Hakan; Ayten, Refik; Çetinkaya, Ziya (My University, 2012)
Ekinokok vücutta tüm organları tutabilir. Karaciğer ve akciğer dışında birlikte veya izole primer başka organ tutulumları da nadir görülmektedir. Bu yazıda, solunum problemleri nedeni ile başvuran ve karaciğer hidatik kisti ile iliak kas hidatik kisti tanısı alan 20 yaşında bir erkek hastayı sunuyoruz. Özellikle endemik bölgelerde, karaciğerde kist hidatik tespit edilmiş hastaların mutlaka sistemik incelemeleri yapılmalı ve diğer organlarda bir tutulum olup olmadığı araştırılmalıdır.
Keywords: Parazitoloji; Veterinerlik