SÜBSTİTÜE 1,5-HEKZADİEN-3-01'LERİN SENTEZİ VE YÜKSELTGENMELERİ - ACAR, ARZU (Fırat Üniveristesi, 2000)
YÜKSEK LİSANS TEZİ SÜBSTİTÜE l,5-HEKZADİEN-3-OL'LERÎN YÜKSELTGENME ÜRÜNLERİNİN KARAKTERİZASYONU Arzu ACAR Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Ki mya Anabi 1 i m Dal ı 2000, Sayfa: 69 Bu çalışmada, sübstitüe l,5-hekzadien-3-ol'ler, simetrik olmayan bis allil eterler [2,3]-Witting Çevrilme reaksiyonu ile sentezlendi. Bu bileşikler, OSO4 ile katalizlenmiş t-Butil hidroperoksit (t-BuOOH) ile, yalnız t-BuOOH ile piridinyum klorokromat ve çinko klorokromat ile yükseltgendi. Ürünlerin karakterizasyonunda, ^-NMR, l3C-NMR, İR ve GC / MS teknikleri kullanıldı. Anahtar Kelimeler : Sübstitüe- 1, 5- Hekzadien-3-ol, Allilik Yükseltgenme, OSO4, t-Butil Hidroperoksit, Piridinyum klorokromat, Çinko klorokromat
Synthesis and oxidation of substitue 1,5-hekzadien-3-01s
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry