MALATYA MERKEZ İLÇEDE YETİŞTİRİLEN BAZI SEBZELERDE GÖRÜLEN FUNGUSLARIN TESPİTİ - TURAN, NESLİHAN (Fırat Üniveristesi, 2003)
Yüksek Lisans Tezi MALATYA MERKEZ İLÇEDE YETİŞTİRİLEN BAZI SEBZELERDE GÖRÜLEN FUNGUSLARIN TESPİTİ Neslihan TURAN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı 2003, Sayfa: 43 Bu çalışmada, Malatya ilinde yetiştirilen domates, biber, patlıcan, fasulye, soğan, karpuz, kavun, kabak ve salatalıklardaki fungal hastalık etmenleri ve yoğunlukları tespit edilmiştir. Çalışma boyunca sebze ekim alanlarına fide, çiçek ve meyve döneminde gidilmiştir. Tarlada teşhis edilemeyen hastalık etmenleri laboratuvara getirilerek, fungusların saf izolatları elde edilerek teşhisleri yapılmıştır. Domateslerde, Fusarium solanı Appel et wool, Fusarium oxysporum Wr, Alternaria solanı Kühn, Alternaria tenuis Nees, Phytophthora caspici Leon, Macrophomina phaseoli, Rhizoctonia solanı Kühn, Sclerotinia sclerotiorum, Biberlerde; Fusarium solani, Pythium debaryamtm, Phytophthora capsici Leon, Rhizopus sp. Patlıcanlarda; Fusarium solani Appel et Wool, Rhizoctonia solani Kühn, Verticillum dahliae, Phytophthora capsici Leon, Fasulyelerde; Fusarium solani Appel et Wool, Rhizoctonia solani Kühn, Macrophomina phaseoli, Aîternaria solani Kühn, Colleotrichum lindemuthianum, Soğanlarda; Peronospora destructor Berk, Puccinia porri Wint, Urocystis cepulae Frost, Botrytis alli Munn, Aîternaria porri (Eli.) Neorg, Macrophomina phaseoli, Karpuzlarda; Rhizoctonia solani Kühn, Fusarium solani Appel et Wool, Phytophthora capsici Leon, Pythium, Kavunlarda; Phytophthora capsici Leon, Pythium, Pseudoperonospora cıtbensis (Berk.and Curt.) Rostow, Erysiphe cichoracearum De Cand, Kabaklarda; Alternaria solani Kühn, Pytophthora capsici Leon, Pseudoperonospora cıtbensis, Eıysiphe cichoracearum De Cand, Salatalıklarda; Rhizoctonia solani Kühn, Fusarium solani Appel et Wool, Alternaria solani Kühn, Rhizopus sp., Pseudoperonospora cubensis, Erysiphe cichoracearum De Cand, m hastalıklara neden oldukları belirlenmiştir. Anahtar Kelimeler: Sebze hastalıkları, Funguslar. IV
The Determination of fungi on some vegetables in district of Malatya
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Biyoloji; Biology