Centaurea L. Cinsine ait 4 taksonun morfolojik ve anatomik yönden araştırılması - Taşar, Neslihan; Gedik, Osman; Kıran, Yaşar (My University, 2014)
Bu çalışmada, Centaurea L. cinsine ait 4 tür (C. aggregata subsp. aggregata, C. virgata, C. balsamita, C. behen,) morfolojik ve anatomik özellikleri bakımından incelenmiştir. Her bir lokaliteden toplanan bazı örneklerin morfolojik yapıları incelenmiş ve ölçümleri yapılmıştır. Türlerin anatomik özellikleri kök, gövde ve yapraktan alınan kesitlerle belirlenmiştir. Çalışılan türlerin anatomik yapı olarak Centaurea L. cinsine ait diğer türlerden belirgin bir farklılık göstermediği bulunmuştur.

In this study, morphological and anatomical characteristics of 4 species belonging to Centaurea L. ( Centaurea aggregata subsp. aggregata, Centaurea virgata, Centaurea balsamita, Centaurea behen,) were investigated. Morphological structures of the samples collected from each locality were measured and analysed. Anatomical characteristics of the species were determined by sections taken from root, stem, leaf and showed no prominent differences from other species belong to Centaurea genus.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Centaurea; Morfoloji; Anatomi