RÜZGAR ENERJİSİ VE ELAZIĞ ŞARTLARINDA BİR RÜZGAR SANTRALİ TASARIMI - TOKLU, MUHAMMET (Fırat Üniveristesi, 2002)
YÜKSEK LİSANS TEZİ RÜZGAR ENERJİSİ VE ELAZIĞ ŞARTLARINDA BİR RÜZGAR SAIVTRALİ TASARIMI Muhammet TOKLU Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Eğitimi Anabilim Dalı 2002, Sayfa : 98 Yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan rüzgar enerjisi bunlar arasında önemli bir yer tutar. Enerji kaynaklarının bir çoğu zamanla azalırken rüzgar enerjisi, Güneş var olduğu sürece yok olmayacaktır. Rüzgar enerjisi uzun zamandan beri bilinmektedir. Bu çalışmada, rüzgar, rüzgar ölçen aletler, rüzgar enerjisi, rüzgar enerjisinin elektrik enerjisine dönüşümü, rüzgar türbinleri, rüzgar santralleri ve Elazığ iklimi incelenmiştir. Son bölümde, Elazığ şartlan için bir rüzgar santrali tasarımı yapılmıştır. Anahtar Kelimeler : Rüzgar, rüzgar enerjisi, rüzgar türbini, rüzgar santrali, Elazığ
Wind energy and a wind plant which is designed for Elazığ conditions
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği; Electrical and Electronics Engineering