Düzlem kafes sistemlerinin ANSYS paket programı ile optimum geometri tasarımı - Solmaz, M. Yavuz; Turgut, Aydın Turgut (My University, 2007)
Bu çalışmada bir düzlem taşıyıcı sistemin ANSYS paket programı kullanılarak yapısal dizayn optimizasyonu gerçekleştirilmiştir. Örnek uygulama olarak 47 elemandan oluşan düzlem bir güç iletim kulesi göz önüne alınmıştır. Elastik davranış kabulü yapılmış ve yapının uygulanan yükleri emniyetli bir şekilde taşıyabilmesi için yapısal dizayn optimizasyonu gerçekleştirilmiştir. Son olarak taşıyıcı sistemin ve taşıyıcı sistemi oluşturan elemanların optimum geometrik boyutları belirlenmiştir. Optimizasyon işlemi sonucunda düzlem taşıyıcı sistemin toplam ağırlığı %60 oranında azalmıştır.
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; İnşaat Mühendisliği