Bebekte Nadir Bir İntestinal Obstrüksiyon Nedeni: Paraduodenal Herni - Bakal, Unal; Saraç, Mehmet; Tartar, Tugay; Kazez, Ahmet (My University, 2014)
Paraduodenal herniler nadirdir ve barsağın anormal rotasyonu sonucu gelişir. Tanısı güçtür.Direkt grafide barsak gazlarının bir bölgeye toplanması ve hava-sıvı seviyelerinin olması internal herniasyonu akla getirmelidir. Cerrahi insizyonun yetersizliği perop tanımlamada zorluk oluşturabilir. Olgu nadir görülmesi ve cerrahisindeki modifikasyon nedeniyle sunuldu.
Keywords: Tıbbi Araştırmalar Deneysel; Genel ve Dahili Tıp; Pediatri