KEBAN BARAJ GÖLÜNDE DÖRT FARKLI BÖLGEDEN (KOÇKALE, PERTEK, ÇEMİŞGEZEK, KEBAN) AVLANAN AYNALI SAZAN (CYPRİNUS CARPİO L., 1758)'DA ENDOHELMİNTLERİN ARAŞTIRILMASI - KARABULUT, CENGİZ (Fırat Üniveristesi, 2009)
Bu çalışmada Keban Baraj Gölü'nün dört farklı bölgesinden avlanan aynalı sazan (Cyprinus carpio L., 1758)`da endohelmintler araştırıldı. Şubat 2008-Aralık 2008 tarihleri arasında baraj gölünden belirli periyotlarla temin edilen toplam 120 adet Cyprinus carpio parazitolojik olarak incelendi.İncelenen balıkların gözlerinde Diplostomum sp., bağırsaklarında Neoechinorhynchus rutili tespit edildi. Bulunan parazitlerin mikroskop altında resimleri çekildi. Parazitlerin dört farklı bölgeye göre dağılımları karşılaştırmalı olarak sunuldu.Anahtar Kelimeler: Keban Baraj Gölü, Cyprinus carpio, Parazit, Endohelmint, Diplostomum sp., Neoechinorhynchus rutili.

In this study, Carp (Cyprinus carpio L., 1758) caught from four different regions of Keban Dam Lake was examined in terms of endohelminthes. One hundered and twenty samples of Cyprinus carpio obtained from the Dam Lake were investigated for parasites.Diplostomum sp. and Neoechinorhynchus rutili were determined in eyes and intestines of fish, respectively. Picture of parasites were taken and their distribution compared according to four regions where the fish obtained.Keywords: Keban Dam Lake, Cyprinus carpio, Parasite, Endohelminths, Diplostomum sp., Neoechinorhynchus rutili.
Study of endohelminths on carp (Cyprinus carpio L., 1758) caugh from four differnt regions of Keban dam lake (Koçkale, Pertek, Çemişgezek, Keban)
Keywords: Biyoloji