MODERN ÜRDÜN DEVLETİ'NİN DOĞUŞU (1918-1946) - KAYADURMUŞ, GÖKHAN (Fırat Üniveristesi, 2005)
Tezimin birinci bölümünde, I. Dünya Savaşı sonrası Ortadoğu'daki genel durum, yapılan antlaşmalara göre Şark'ül-Ürdün'un durumu, İngiltere'nin Şark'ül-Ürdün üzerindeki emelleri ve Şark'ül-Ürdün'de İngiliz mandasının kurulması konularını inceledim. İkinci bölümde; Ürdün'ü 1921'de Emirlik olarak kuruluşundan 1946 yılındaki bağımsızlığına kadar, ülkedeki İngiliz Elçileri dönemlerine göre ele aldım. Sonuç, bibliyografya ve ekleri koyarak tezimi tamamladım. Anahtar Kelimeler: Şark'ül-Ürdün, Britanya, Manda, Abdullah

In the first chapter of my thesis, I searched the issues of: The general state of Middleeast after First World War, TransJordan's state according to the treaties, Britains intentions on TransJordan and establishment of British mandate on TransJordan. In the second chapter, I handled Jordan in terms of British Residents from the establishment as a Amirate at 1921 to the independence at 1946. Eventually I finished my thesis with putting result, bibliograpy and attachments. Key Words: TransJordan, Britain, Mandate, Abdullah.
Development of modern Jordan (1918-1946)
Keywords: Tarih