Kopya Çekmeye İlişkin Tutum Ölçeği - Semerci, Çetin (My University, 2003)
Kopya çekme, tüm eğitim sistemlerinde ciddi bir problemdir. Bazı araştırmalara göre kopya çekme, öğrenciyle ilgili en ciddi disiplin problemidir. Kopya çekme, sık sık olduğundan dolayı dikkate alınması gereken önemli bir problemdir ve ayrıca geleneksel öğrenme ve değerlendirme süreçlerini engellemektedir. Araştırmanın amacı, \"kopya çekmeye ilişkin tutum ölçeği\" geliştirmektir. Araştırmada, survey yöntemi kullanılmıştır. Ölçek, Fırat Üniversitesi'nde 321 öğrenciye uygulanmıştır. Ölçeğin KMO (Kaiser-Meyer-Olkin) değeri 0.87, Bartlett testi 16059.3 ve Cronbach alpha 0.96 bulunmuştur. Geliştirilen ölçekte, 37'si olumlu ve 30'u olumsuz olmak üzere toplam 67 madde yer almıştır.
Keywords: Etik; Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Eğitim; Özel