"ÇAKMAKLIBELİ (KEBAN-ELAZIĞ) FLORASI" - DURU, ÖZCAN (Fırat Üniveristesi, 2001)
Yüksek Lisans Tezi ÇAKMAKBELİ (KEBAN - ELAZIĞ) FLORASI Ozcan DURU Fırat üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı 2001, Sayfa: 76 Bu çalışma Çakmakbeli (Keban-Elazığ) Florasını tespit etmek amacı ile yapılmıştır. Araştırma alanı Elazığ il sınırlan içerisinde yer alıp, 90 km2 lik yüzölçümüne sahiptir. Araştırma sahasından toplanan örneklerden 1628 bitkinin değerlendirilmesi yapılmış 60 familyaya ait 239 cins ve 425 takson tespit edilmiştir. Bunlardan 43 (%10,1) takson Türkiye için endemiktir. Bitkilerin fîtocoğrafik bölgelere dağılımında Îran-Turan elementleri 151 (%35.5), Akdeniz elementleri 19 (%4,4), Avrupa-Sibirya elementleri 15 (%3,5) oranında bulunmuştur. İçerdiği tür sayısı bakımından araştırma alanında bulunan başlıca büyük familyalar: Fabaceae (69), Asteraceae (51), Lamiaceae (35), Poaceae (31), Brassicaceae (24), Rosaceae (20), Boraginaceae (18), Caryophyllaceae (18), Scrophulariaceae (14), Apiaceae (13); cinsleri ise ; Astragalus (13), Trifolium (1 1), Trigonella (1 1), Salvia (8), Silene (7), Centaurea (7), Vicia (7), Veronica (7) şeklindedir. Anahtar kelimeler: Flora, Çakmak geçidi, Keban.

II SUMMARY Master Thesis THE FLORA OF ÇAKMAKBELÎ (KEBAN - ELAZI?) özcanDURU Fırat University Graduate School of Natural and Applied Science Department of Biology 2001, Page: 76 This study has carried out in order to determine the flora of Çakmakbeli (Keban-Elazığ). Research area is situated in province of Elazığ covering 90 km" surface area.Of all the collected specimen, 1 628 plants were examined and 425 taxa and 239 genera belonging to 60 families were determined. 43 (%10,1) taxa are endemic for Turkey. Incase of the distribution of plants according to phytogeographic regions; 151 (%35.5) Irano-Turanian, 19 (%4,4) Mediterranean and 15 (%3,5) Euro-Siberian elements were found. Concerning the number of species the major families in research area are; Fabaceae. (69), Asteraceae (51), Lamiaceae (35), Poaceae (31), Brassicaceae (24), Caryophyllaceae (1 8), Scrophulariaceae (1 4), Apiaceae (1 3), and the major genera are; Astragalus (1 3), Trifolium (1 1 ), Trigonella (1 1), Salvia (8), Silene (7), Centaurea (7), Vicia (7), Veronica (7). Key words: Flora, Çakmak pass, Keban.
The Flora of Çakmaklıbeli (Keban-Elazığ)
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Biyoloji; Biology