TOPLANTI YÖNETİMİ - Yeşilyurt, Etem; Çankaya, İbrahim (Fırat University, 2007)
Bir amaca ulaşmak için kullanılan yollardan biri, çalışma hayatında insan zamanının önemli bir kısmını alan toplantılardır. Bir toplantının etkin yapılması ve o toplantıdan istenilen düzeyde verim elde edilmesi, ideal bir toplantı yönetimini gerektirmektedir. Bu çalışmada, toplantı yönetimi genel olarak ele alınmış olup, toplantı tür ve çeşitleri, toplantı planlama süreci, bir toplantının iyi sonuç vermeme nedenleri, toplantı kontrolünü elde tutma, katılımcılar ve toplantı yöneticisinin görevleri, toplantılarda katılımcı tipleri, başarılı bir toplan-tının yararları ve ideal bir toplantı yönetimi için gerekli şartlar üzerinde durulmuştur.