Marjinal ülsere neden olan bir paratiroid karsinomu - Çetinkaya, Ziya; İlhan, Y. Selim; Bülbüller, Nurullah; Doğru, Osman; Akkuş, M. Ali (My University, 1998)
Bu yazıda marjinal ülsere neden olan bir paratiroid karsinomu vakası sunulmaktadır. Primer hiperparatiroidili hastalarda gastrointestinal, uriner, kardiyovasküler ve ruhsal semptomlar ortaya çıkar. Bu semptomları, her zaman primer hiperparatiroidiye bağlamak zordur. Hiperparatirodizm peptik ülser ve özellikle nüks ülser etyopatogenezinde gözönünde bulundurulması gereken önemli patolojilerden biridir ve anamnezin yansıra kan kalsiyum düzeyinin belirlenmesi, kesin teşhisi yönlendirmesi açısından oldukça önemlidir
Keywords: Endokrinoloji ve Metabolizma; Genel ve Dahili Tıp; Gastroenteroloji ve Hepatoloji; Cerrahi