FEN BİLGİSİ ÖĞRETMEN ADAYLARININ DİFÜZYON İLE İLGİLİ KAVRAM YANILGILARI - Çakılcıoğlu, Uğur; Bahşi, Muammer; Türkoğlu, İsmail (Fırat University, 2007)
Bu çalışma Fen Bilgisi öğretmen adaylarının difüzyonla ilgili kavram yanılgılarını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışmaya Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesinden toplam 51 öğrenci katılmıştır. Çalışmada öğrencilerin kavram yanılgılarını belirlemek amacıyla 19 doğru yanlış testi ve 2 tane de açık uçlu soru kullanılmıştır. Sonuçlar öğrencilerin difüzyonla ilgili benzer kavram yanılgılarına sahip olduklarını göstermiştir.