Kur'an-ı Kerim ışığında GÜVEN DUYGUSUNUN KAYNAGI OLARAK MÜSLÜMANLIK BiLiNCi - Sert, Hüseyin Emin (Fırat University, 2008)
Güven duygusu, insanın en temel ihtiyaçlarındandır. Yüce Yaratıcı, Son ilahi kitap Kur'an-ı Kerim'i, Peygamber vasıtasıyla "hayat rehberi ve güven kaynağı" olarak göndermiştir. Birinci kaynağı Kur'an olan İslam dini, ferdi ve toplumsal hayatta, huzur ve güveni sağlayıcı prensipleri içermektedir. Kur'an ve sünnetin rehberliğinde İslam'a uyan Müslüman, güven içinde yaşar ve imanından aidığı güçle kendini emniyette hissederek, bu güveni etrafına da yayar. Müslüman, elinden ve dilinden diğer insanların emin olduğu, her türlü fenalık, kötülük ve terörden uzak kimsedir. İslami ve insani değerleri, ferdi ve sosyal hayatta uygulayabilen kişi, Müslümanlık bilincine erişerek güven· içinde yaşayabilir. İnsanın iç ve dış dünya ile iletişimini düzenleyen iman, güven duygusunun en önemli kaynağıdır. Bu makalede, arz edilen perspektif detaylandırılarak açıklanmaya çalışılmıştır.
In the light of Holy Quran the Muslim Consciousness as a Source of Trust Sensatlan
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları