YAPILANDIRMACI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YAKLAŞIMLARI - Tezci, Erdoğan; Köksalan, Bahadir (Fırat University, 2007)
Yapılandırmacılık, epistemolojik bir yaklaşımdır. Bununla beraber eğitim programlarına etki etmekte ve sı-nıfta eğitim-öğretim uygulamalarını yönlendirmektedir. Yapılandırmacılık eğitim alanında yeni ortaya çıkan bir kavram olmakla beraber köken itibariyle çok eskilere dayanmaktadır. Temel yaklaşımı ise bilginin ne olduğu ve bilenin bunu nasıl bildiği ile ilgilidir. Bilginin ne olduğu ve bunu insanın nasıl bildiğine ilişkin açıklamaları dolaylı olarak bunun nasıl öğretileceğine ilişkin de belli bazı ilkeler sunmaktadır. Bu ilkelere dayanan farklı öğretim uygulamaları önerilmektedir.