Kayseri folklorunda evcil hayvanlarla ilgili atasözleri - Özen, Rahşan (My University, 2006)
Kayseri, Eski Tunç, Hitit, Frig, Helen, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait eserlerin birbiriyle kucaklaştığı, Anadolu’nun en eski yerleşim alanlarından biridir. Altıbin yıllık tarihe, zengin bir kültürel mirasa ve folklorik birikime rağmen, yörede doğrudan veteriner hekimliği folkloruna yönelik kapsamlı çalışmaların yapılmadığı görülmektedir. Çalışmada, Kayseri folklorunda yer alan evcil hayvanlarla ilgili atasözleri veteriner hekim gözüyle yorumlanacaktır.
Keywords: Kayseri; evcil hayvanlar; folk kültürü