KARAYOLLARINDA KULLANILAN SANAT YAPILARININ SEÇİMİ VE EKONOMİK YÖNDEN KARŞILAŞTIRILMASI - YAŞAR, İBRAHİM (Fırat Üniveristesi, 1993)
Yüksek Lisans Tezi KARAYOLLARINDA KULLANILAN SANAT YAPILARININ SEÇİMİ VE EKONOMİK YÖNDEN KARŞILAŞTIRILMASI İbrahim YAŞAR Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 1993, Sayfa: 69 Bu araştırmada menfezlerin genel özellikleri açıklandıktan sonra debi hesabı ve menfez kesitinin tayini incelenmiştir. Karayollarında yapılan menfezler; inşa. esasları., sürüntü maddeleri., dere yatağı ve dolgu yüksekliği yönünden karşılaştırılmıştır. Aynı debiyi geçiren değişik ebatlardaki kemer menfez, kutu menfez ve tabiiyeti menfezlerin maliyeti çıkarılmış ve karşılaştırılması yapılmıştır. Menfez cinslerine göre kum-çakıl taşıma mesafesinin maliyete etkileri incelenmiştir. Sonuç olarak, menfez seçiminde hangi ebatda ve hangi çeşit menfezlerin deha ekonomik olduğu araştırılmıştır. ANAHTAR KELİMELER: Sanat yapıları, kemer menfez, kutu menfez, tabliyeli menfez.
The Selection of culvert types in highways and their economic comparasion
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering