MUNZUR NEHRİ’NDEKİ KIRMIZI BENEKLİ ALABALIĞIN (Salmo trutta macrostigma (Dummeril, 1858)) OTOLİT BOYUTLARI-BALIK BOYU ARASINDAKİ İLİŞKİ - Basusta, Asıye; Özer, Ebru İfakat; Girgin, Hülya (My University, 2013)
Bu çalışmada, Munzur Nehri'nden Ekim 2010-Eylül 2011 tarihleri arasında yakalanan 153 alabalığın otolit boyutları-balık boyu ilişkileri incelenmiştir. Populasyonda 47? ve 106? birey bulunmaktadır. Her bir örnekten çıkarılan otolitlerin boyu (OB), genişliği (OG) ve ağırlığı (OA) ölçülmüştür. Örneklerin total boyları 18.2-38.2 cm, ağırlıkları 77.4-656 g, arasında dağılım göstermiştir. Her bir örnekten çıkarılan otolitlerin boyu, genişliği ve ağırlığı ölçülmüş ve sırasıyla 2,12-3.76 mm, 1.17-2.12 mm ve 0.0001-0.0013 g olarak belirlenmiştir. Total boy ile otolit genişliği ve otolit boyu arasındaki ilişki denklemleri sırasıyla y=20.42x - 5.604 (R² = 0.888); y=0.058x + 1.265 (R² = 0.735) olarak tespit edilmiştir
Keywords: Balıkçılık; Deniz ve Tatlı Su Biyolojisi; Zooloji