JENERİK TİPOGRAFİLERİNDE SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ - Kanmaz, Elvan (My University, 2014)
1950'li ve 1960'lı yıllarda film jeneriklerinde yer alan tipografik düzenlemeler, oldukça yenilikçi kabul edilmiştir. 1990'lardan itibaren ise; bilgisayar teknolojisinin gelişmesi ile jenerik tasarımında disiplinler arası yaklaşım gözlenmiştir. \"Jenerik Tipografisi\"nin ise salt bir bilgilendirmeden ziyade filmin içeriğine uygun bir şekilde grafiksel, illüstratif, tipografik biçimlerle tasarlanması, seyirciyi filme daha iyi hazırlamaktadır.Makalede, film jenerik tipografilerinin başarılı örneklerde nasıl kurgulandığı ve bu başarılı örneklerin hangi ortak özelliklere sahip olduğunun tespiti yapılmıştır. Ayrıca başarısız ve eksik olarak kabul edilen örneklerde nelerin eksik olduğu tespit edilmiş ve başarılı örneklerle karşılaştırma yapılmıştır.Makalenin sonuç kısmında, tespit edilen tasarım unsurlarına yer verilmiş olup, alana katkı sağlaması amaçlanmıştır
Keywords: Sanat; Edebi Teori ve Eleştiri