Kronik Lenfositik Lösemili Bir Olguda Pulmoner Lenfositik İnfiltrasyon - Deveci, Figen; Kırkıl, Gamze; Kuluöztürk, Mutlu; Calik, Ilknur; Öner, Önsel (My University, 2018)
Bir aydır nefes darlığı olan 70 yaşındaki bayan olgu,nefes darlığında artma yakınması ile acil servise başvurdu. Fizik muayenesinde bilateral aksiller lenfadenopati saptanan olgunun bir önceki yıl Kronik Lenfositik Lösemi (KLL) nedeniyle kemoterapi aldığı belirlendi. Bilgisayarlı toraks tomografisinde hipodenslezyon tespit edildi. Yapılan inceleme sonucundaKLL’nin akciğer tutulumu (Lenfositik infiltrasyon) saptanan olgu, az görülmesi nedeniyle literatür tartışmasıeşliğinde sunuldu.
Keywords: Solunum Sistemi; Hematoloji; Onkoloji