Synthesis, Characterization of Chalcone Containing Methacrylate Polymers: Investigation of Fluorescence, Thermal and Dielectric Properties - Coşkun, Mehmet Fatih; Şentürk, Adem; Coskun, Demet (My University, 2016)
Bu  çalışmada,  (1-benzofuran-2-il)'  in    vanilin  ile  reaksiyonundan  (1-benzofuran-2-il)-3-(4- hidroksi-3-metoksifenil)prop-2-en-1-on  sentezlendi.  Sentezlenen  bu  bileşik  ile  ticari  olarak  hazır alınan metakriloilklorür ile açilleme reaksiyonundan (1-benzofuran-2-il)-3-okso-prop-1- en-1-il]-2-metoksifenil 2-metilakrilat monomeri sentezlendi. Homopolimer ve kopolimerlerin  hazırlanmasında  serbest  radikalik  polimerizasyon  ve  atom  transfer  radikal  polimerizasyon  metodları kullanıldı. Yapı karakterizasyonunda ağırlıklı olarak FT-IR, 1H ve 13C-NMR teknikleri  kullanıldı.  Polimerlerin  termal  davranışları  karşılaştırmalı  olarak  DSC  ve  TGA  ile  ölçüldü  ve  sonuçlar  birbirleriyle  karşılaştırıldı.  Ortalama  molekül  ağırlıkları  ve  polidispersiteleri  GPC  ile  ölçüldü.  Sıcaklık  ve  frekansın  bir  fonksiyonu  olarak  polimerlerin  dielektrik  davranışları  incelendi  ve  yapılarıyla  ilişkilendirildi.  Polimerlerin  spektroskopik  özellikleri  UV-Vis  ve  floresans  spektroskopileriyle  araştırıldı.  Floresans  spektroskopisiyle  emisyon  ölçümleri  üzerine çözücü polarlığının etkisi araştırıldı. Kalkonun dimerleşme özelliğinden yararlanılarak  kalkon uçlu polimer fotodimerleştirildi.
Keywords: Kimya; Organik; Kimya; Tıbbi; Mühendislik; Kimya