Çok Düşük Frekanslı Sinyallerden Yıldırım Kaynaklı Elektron Yağışı Olaylarının Belirlenmesi - Canyılmaz, Murat; Yaşar, Mehmet; Güzel, Esat (My University, 2017)
Bu çalışmada, alt iyonkürede yayılan VLF sinyallerinde oluşan yıldırım kaynaklı olayları otomatik olarak tespit etmek amacıyla dalgacık dönüşümü kullanılarak bir MATLAB yazılımı gerçekleştirilmiştir. Bu yazılımın çıktıları ile gerçek sonuçlar istatiksel olarak karşılaştırılarak yazılımın güvenirliliği test edilmiştir. Sonuç olarak her ikisinin de aynı güven aralığında olduğu tespit edilmiştir
Keywords: Fizik; Uygulamalı; Fizik; Partiküller ve Alanlar