BOZOVA (URFA) ÇEVRESİNDE SÜLFİD MİNERAL OLUŞUMLARININ İNCELENMESİ - İLHAN, BURHAN (Fırat Üniveristesi, 2003)
Yüksek Lisans Tezi BOZOVA (URFA) ÇEVRESİNDE SÜLFİD MİNERAL OLUŞUMLARININ İNCELENMESİ Burhan İLHAN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Jeoloji Mühendisliği Anabilim Dalı 2003, Sayfa : 46 Çalışma alanı Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinin yakın doğusunda yer almaktadır. İnceleme alanında esas olarak Üst Maestrihtiyen yaşlı Alt Germav Formasyonu ve Üst Miyosen yaşlı Siverek Bazaltları yüzeylemektedir. Sülfit mineral oluşumları marn, kiltaşı, kumtaşı ve üst seviyelerde çört nodülleri içeren kireçtaşı litoloj isindeki Alt Germav Formasyonu içerisinde yer almaktadır. Alt Germav Formasyonu değişik büyüklüklerde konkresyonlar içeren çeşitli erken diyajenetik demir sülfit morfolojileri içermektedir. İncelemeler, sülfitlerin; tabakalı ve merceksi piritler, piritleşmiş bitki ve fosiller, konkresyonal piritler ve otojenik piritler şeklinde gruplanabileceğini göstermektedir. Sülfit oluşumları baskın olarak pirit ve markazit konkresyonlarından oluşmaktadır. Çalışma alanındaki konkresyonal piritler yüksek nikel içeriği ve düşük Co:Ni oranı kombinasyonu ile tanımlanmaktadırlar. Anahtar Kelimeler : Bozova, konkresyon, pirit, markazit, kobalt, nikel T.C.YÜKSEKÖĞRETİM KURULU DÖKÜMANTASYON MERKEZİ
The Investigation of sulfide mineral formations in Bozova (Urfa) vicinity
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Jeoloji Mühendisliği; Geological Engineering