Parça Parça Lineer Memristor Tabanlı Chua Osilatorunun LabVIEW'de Gerçekleştirilmesi - Güler, Hasan; Kaya, Turgay (My University, 2016)
Memristörün dördüncü kayıp devre elemanı olarak keşfinden sonra, memristörler birçok elektronik devre uygulamasında kullanılmaya başlanılmıştır. Araştırmacılar memristörün kaotik davranışa sahip olmasından ötürü sahip olduğu kaotikliği göstermek için çalışmalar gerçekleştirmiştir. Bu çalışmada, parça parça lineer memristör tabanlı Chua osilatör devresi LabVIEW ortamında modellenmiş ve devrenin kaotikliği incelenmiştir. Gerçekleştirilen sistemde Chua diyodu ve memristör birlikte kullanılmış ve devrede kaotik etkiyi sağlamak amacıyla devre elemanları için uygun değerler seçilmiştir. Benzetimden elde edilen sonuçlar gösteriyor ki Chua osilatör devresi gibi kaotik devreler devre emülatörlerine ihtiyaç duymadan LabVIEW ortamı kullanılarak daha kolay tasarlanabilir ve gerçek zamanlı uygulamaları gerçekleştirilebilir.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik; Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; Bilgisayar Bilimleri; Donanım ve Mimari